fredag 16 juli 2010

Props, Norrköping.

Sometimes when you're out and about you just don't know what to expect from restaurants, hence you don't expect much. But when someone calls it "Kvarterskrog" you really don't get your hopes up. Man, was I wrong. At Kvarterskrogen Asken in Norrköping I had one of the best food experiences thus far, this summer: An iced cucumber soup, spiced with lemon and mint, served with grilled bread.


Kvarterskrog. Inte direkt ett namn som lovar alltför mycket. Men i Norrköping stod Kvarterskrogen Asken för sommarens mest angenäma matupplevelse så här långt: En isad gurksoppa med mynta och citron, serverad med grillat bondbröd och tomatkompott, samt kallrökt skånsk karré och rapsolja från Sänkdalens gård. Påhittigt och förtjusande gott. Och min för 79 kronor; det billigaste på hela menyn, som i övrigt var full med handplockade ingredienser, omsorgsfullt omhändertagna.


Hela upplevelsen gjordes förstås inte sämre av att krogen låg i pittoreska Knäppingsborg, tillsammans med välfyllda delikatessaffärer och ekologiskt visthus.



Hej då Knäppingsborg, jag kommer snart tillbaka!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar