tisdag 1 juni 2010

Snett, Annelie!

På sin blogg skriver KD-ledamoten Annelie Enochson och beskriver Ship to Gaza som ett "propagandajippo", genomfört att perifera sympatier på vänsterkanten och propalestinier. Låt mig här få komma med två påpekanden...


Det första är att det är omöjligt att säga att en uppsjö kända konstnärer och författare - delar av kultursveriges elit - alla skulle tillhöra den beskrivna gruppen. Inte heller är det acceptabelt att kalla en miljöpartist och tillika medlem av justitieutskottet för röd (det heter rödgrön koalition, för att det är skillnad mellan röd och grön). Dessutom är en av Sveriges mest välrenomerade religionshistoriker ombord; Mattias Gardell - som nu enligt uppgift sitter fängslag i brist på diplomatiskt pass.

Dessutom var skeppet fullt med judar för en israelisk-palestinsk fred. Annorlunda uttryckt: det går att vara pro-palestinsk utan att vara anti-israelisk eller anti-semitistisk. Det är också förvånansvärt hur Annelie anser sig ha bättre koll på var skeppet befann sig och vad lasten innehöll, än de som var ombord skeppen i fråga (och som Twittrade och smsade tills deras kommunikationsverktyg blev beslagtagna).

Att försöka koppla detta till en specifik grupp människor (vilka det nu är) som stöder Hamas helhjärtat saknar helt trovädighet. Attacken bör istället jämföras med en attack på vilken annan hjälpsändning som helst. Skärpning, Annelie!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar