
En lammstek jag gjorde häromdagen. Försegla i het panna, och så in i ugnen med köttermometer, låt den nå strax under 70 c.
När den börjar närma sig (ca 20 minuter kvar), pensla med hemmagjord kantarell- och timjanpesto (innehåller även parmesan, valnötter, vitlök och olivolja).
Servera med en kantarellrisotto toppad med färsk timjan, parmesan och knaperstekt bacon, en sallad med ugnsbakad lök, soltorkad tomat och blandade salladsskott och en rödvinsreduktion.

Serve with a chanterelle risotto, topped with crispy bacon, parmesan and fresh thyme, and a mixed leaf salad with oven baked onions and sun dried tomatoes, and a redwine reduction.

Bordeauxvin i klassisk, ganska stram stil fick jag lära mig. Då gillar jag klassisk Bordeaux.
Notis: Det här vinet köpte jag egentligen bara för att jag gillade flaskan - något som många säger att man aldrig ska göra. Men. Det beror lite på vad man gillar för flaskor. Katter, nunnor och skojiga bib:ar göre sig icke besvär. Men kolla in den här etiketten så fattar ni....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar