söndag 1 augusti 2010

Artspace + Ernesto

To celebrate the release of my upcoming single SPIN ON written and produced together with Markus Z, my friends at the gallery artspace + us are hosting a releaseparty including a live gig with me, Markus Z, and some top notch backing vocalists. Friday 6th of August. Doors open at 19:00. No entrance fee.

Below is all the info you need about the event:


Ernesto är 29-åriga soulsångaren Jonatan Bäckelie, baserad i Göteborg. Hans senaste album "Find The Form" beskrevs i tidningen Sonic som "allt som är bra med svensk soul" och "i sina största stunder får Ernesto lyssnaren att nypa sig armen". Jonatans låtskrivarförmåga är också erkänd och eftersökt. Och Jonatan är frekvent anlitad av en rad undergroundproducenter med hög hippfaktor, som medkompisitör, textförfattare och vokalist. Bland andra har han jobbat med internationella förmågor som Seiji (Bugz in the attic), Jori Hulkkonen och Drumagick, Beanfield, Landslide, Motorcitysoul, Atjazz och Marc De Clive-Lowe för att bara nämna några.


Tanken på musiken som ett kraftfullt sätt att dela med sig av sina erfarenheter och upplevelser har varit en central del i musikskapandet och Jonatan tenderar därför att se sitt skapande mer i termer av konst än underhållning.
Det känns därför helt naturligt att göra en releasespelning på "artspace and us" - ett konstgalleri där nytänkande och oviljan att bara vilja vara ett galleri i mängden präglar verksamheten, utställningarna och attityden.

Singeln - "Spin On"
Det nya släppet är tvåspårssingeln "Spin On", skriven och producerad tillsammans med den lokala förmågan Markus Z, som har ett finger med i de flesta soul- och gospelbaserade projekt med självaktning i Göteborg. Titelspåret är upplyftande retro/future soul - med en fot stadigt i Roger Troutmans funkiga musik från tidigt 80-tal, och den andra foten i ett egensinnigt framtida ljudlandskap som tydliggör att musiken synnerligen inte kommer från dåtiden. Singelns andra spår "Pretty Lies" är en mörkare och mer lågmäld historia, men som bryter i ut i en smärtsamt vacker stämsång i refrängen.

På artspace and us firar Ernesto & Markus Z releasen genom att framföra singeln och en ytterligare handfull låtar live, där Markus står för beats, keyboards och talkbox - och Ernesto backas upp av tre skönsjungande soulsångare - allt för att ta fram det allra bästa i de vokala arrangemangen och göra dem rättvisa!

Allt detta - samt underbar konst av Benny Cruz, Henrik Brynolfsson, Fredric Nord och Viktor Byhr.


VÄLKOMNA!
Jonatan & Jennifer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar